06-15172417 info@just2fit.nl

Welvaartziekten

Welvaartsziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 en dat is knap beroerd. Wist je dat je veel welvaartsziekten kunt voorkomen?

Voorkom welvaartziekte en START vandaag met Afvallen! En doneer..

Help jezelf en help onderzoek. Een percentage van je cursus geld gaat naar een goed doel als: de hart- stichting, KWF het diabetes fonds en de Nierstichting. Just 2 fit investeert graag in jouw en in onze gezondheid.

Wat zijn welvaartsziekten?

Welvaartsziekten staan bekend als ziekten en aandoeningen die mensen krijgen als gevolg van een welvarende levensstijl. Vandaar de naam welvaartsziekten.

Bekende welvaartsziekten zijn kanker, hart- en vaatziekten,
diabetes 2, en overgewicht. Al deze welvaartsziekten staan vaak ook nog eens in relatie tot elkaar. Mensen met overgewicht hebben een hogere kans op hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, nierschade en diabetes 2.

Welvaartsziekte is een luxeprobleem

Hart- en vaatziekten en kanker zijn samen verantwoordelijk voor meer dan 60% van alle mensen die overlijden. Niet bij iedereen worden deze ziekten veroorzaakt door overgewicht of een ongezonde levenswijze. Er kan bijvoorbeeld ook sprake zijn van een aangeboren afwijking. Een ziekte is een welvaartsziekte als ze is ontstaan, of grotendeels beïnvloed wordt door onze eigen luxe levensgewoonten. We eten teveel of niet gezond genoeg, we bewegen te weinig, we roken en/of houden van een glaasje alcohol.

We kunnen nog steeds kiezen voor een gezellige maaltijd of hapje tussendoor! Alleen kun je kiezen om het anders en bewust te doen. Ga eens op onderzoek uit wat er mogelijk is met eten en beweging. Just 2 fit helpt jou hierbij.

Alle soorten voedingstoffen hebben we nodig voor een gezond en goed functionerend lichaam. Wees je bewust van bijvoorbeeld teveel suiker en zout, teveel aan snelle koolhydraten en van een goede balans aan voedingstoffen voor je lichaam. Dagelijks bewegen en of sporten mogen we hierin zeker niet vergeten.

Scroll to Top